$args = array( 'post_type' => 'post', 'post_status' => 'publish', 'category_name' => 'szemle', 'posts_per_page' => 5, ); $arr_posts = new WP_Query( $args ); if ( $arr_posts->have_posts() ) : while ( $arr_posts->have_posts() ) : $arr_posts->the_post(); ?>
FEATURED

„Isten általunk és bennünk cselekszik” – Elindult új műsorunk, a Carpe Deum

2023.12.01.

Földi-Kovács Andrea új műsorral jelentkezik az Axióma oldalán: ez a Carpe Deum, amelyben keresztény nézőpontból, a Biblia igazságain keresztül foglalkozunk fontos társadalmi kérdésekkel.

FEATURED

Indul az axioma.hu!

2023.12.01.

Aki követi az Axiomát és ismeri a tartalmainkat, tudhatja, hogy érdekel minket a közélet, a kultúrharc, a teológia és a történelem. Úgy gondoljuk, hogy érdemes tömör, lényegre törő és közérthető módon bemutatni ezeket a témákat. Sosem volt kérdés, hogy mindezt vállaltan keresztény-konzervatív világnézet mentén tesszük és nem riadunk vissza a nehéz témáktól sem.

FEATURED

Veszélyes fétisek – Czopf Áron írása

2023.12.01.

A technika a szemünk láttára fetisizálódik. Nap mint nap használjuk, dicsérjük, szidjuk – a digitális eszközök szinte már-már „családtaggá” váltak, mégis, ahogy az élet „hogyanjára” adott válaszaink dróthálót fonnak szubjektivitásunk köré, és ahogy a technika tökéletesedik, úgy csökken azok száma, akik átfogó tudással rendelkeznek az egyes gépek, vagy az egész „rendszer” működését illetően.

FEATURED

,,Az eutanáziát nem lehet korlátozni” – Egy figyelmeztetés Kanadából Magyarországnak

2023.12.01.

Kedves Magyarok! Tavaly, ilyenkor látogattam meg az országotokat egy csodálatos út alkalmával. Mivel tudomásomra jutott, hogy Magyarországon előtérbe került az eutanázia legalizálásának a kérdése, fontosnak tartom, hogy figyelmeztesselek titeket innen, a kanadai otthonomból.

FEATURED

Mire jó egy agytröszt? – A Hillsdale College professzora válaszol

2023.11.30.

Az agytrösztök (angolul think tank-ek) szerepe Magyarországon kevésbé ismert, azt pedig még kevesebben tudhatják, hogy léteznek hit alapú, keresztény agytrösztök is. Az Axioma Központ elindulása nyomán így interjút készítettünk Wilfred M. McClay-el, az amerikai Hillsdale College oktatójával és az agytrösztök társadalomban betöltött szerepéről kérdeztük.

FEATURED

Egy kaliforniai bíró csoportos pert engedélyezett a PornHub ellen, gyermekek ezreinek kizsákmányolása miatt

2023.11.27.

Újabb jogi eljárás vette kezdetét a világ legnagyobb pornó oldala ellen.

FEATURED

Dokumentumfilm készült olyan fiatalokról, akik megbánták a nemváltást

2023.11.24.

Egyre több olyan fiatal van, akik megbánják a nemváltoztató műtétet, és szeretnének visszatérni a biológiai nemükhöz – derül ki egy frissen közzétett dokumentumfilmből.

FEATURED

Sophia Kuby: A keresztény küldetése soha nem áll meg a templomajtóban

2023.11.22.

Villáminterjút készítettünk Sophia Kuby-val az Axioma Központ bemutatkozó eseményén.

FEATURED

,,Meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk” – A 2023-mas Evangéliumi Fórumon jártunk

2023.11.20.

November 15-18 között került ismét megrendezésre a hazai protestáns, evangelikál teológiai körök egyik legismertebb találkozója az Evangéliumi Fórum.